Flux Lounge


My Brother Is Now With Us… Bloggers!
September 17, 2008, 9:40 pm
Filed under: Blogroll, Life, Photo | Tags: , , , , ,

Welcome on board my brother…

My brother, Mohd Izwan Azir Saleh Hashim whos a tv journalist and a news presenter of TV3 is now with us all bloggers. Since he’s my brother and I’ve known him since he was just a lil’ baby, I know his political stand behind all the mask he wears on TV… LOL.

… And yeah… He is one of those fella who stand in court for the trial of Altantuya Shaariibu since he’s kinda closed to Abdul Razak Baginda and a closed friend to Azmin Ali of PKR. Go figure and ask him… Why don’t you guys spend some time and go check his blog out… Feel free talk with him!

(click here to visit his blog)!

Advertisements


Pak Lah Jentik Kickdefella – Flag Upside Down

Save Malaysia

Kaum kerabat lembu, monyet, anjing dan beberapa ‘jenis-jenis’ haiwan berbentuk manusia dari Barisan Nasional dan Umno secara khasnya ini memang tak boleh melihat perkara pelik agaknya. Pelik pada mata mereka yang dungu dan jumud. Tapi pada fikiran manusia yang terbuka minda dan luas pemikirannya, sesuatu yang dibuat pasti bersebab dan aku sendiri sudah lama mempunyai banyak sebab untuk melakukan perkara yang sama. (Cuma mungkin aku agak sibuk kebelakangan ini yang membuatkan aku lambat update blog serpihan ini).

Baru-baru ini, seorang rakan bloggers yang dikenali sebagai Sheih yang popular dengan laman blognya, Kickdefella telah melakukan sesuatu yang pada mata binatang-binatang kejaraan ini sebagai mencemar imej negara… Terbalikan bendera kebangsaan! Ya! Kali terakhir aku melihat bendera terbalik ini adalah sekitar pertengahan tahun ’90an iaitu dalam beberapa siri konsert Rage Against The Machine – sebuah political band dari barat, selain aku seorang diri yang menampal bendera Malaysia dalam bilik tidur dalam keadaan terbalik sekitar tahun ’90an… Gaya punk/rock kononnya… Tapi bila aku dah meningkat dewasa, sifat-sifat punk/rock ni banyak yang aku dah campak jauh. Bila rakan-rakan datang masuk bilik aku nak dengar CD, mereka akan tanya kenapa bendera aku begitu dan jawaban aku mudah…. Aku protes!

Apa yang aku protes? Terlalu banyak….! Sebagai seorang rakyat Malaysia, berbangsa Melayu, beragama Islam – Aku melihat undang-undang yang dicipta kerajaan hanyalah sebagai satu simbolik untuk menyatakan kekuasaan mereka sebagai pemerintah. Kerajaan yang konon-kononnya memperjuangkan ‘Ketuanan Melayu’ tapi haram jadah tak buat apa untuk mengangkat martabat bangsa Melayu ke tahap yang lebih tinggi. Belum ada universiti swasta khas didedikasikan untuk bangsa Melayu (Universiti kerajaan tak payah cerita). Pendidikan di kawasan pedalaman Melayu masih lemah dan dipecah-pecahkan mengikut kasta dengan idea mewujudkan MRSMF dan MRSM. Semenjak lepas merdeka tahun 1957, orang Melayu mula merempat di tanah air sendiri. Teringat aku kata-kata Pakcik Syed Nor dan Pakcik Amir…

“Sebelum Merdeka – Perkataan setinggan tak wujud! Kerajaan bangsat Umno inilah yang bawa orang Melayu tinggal di setinggan (rumah haram). Itu ke katanya nak menolong orang Melayu?”

Ahh.. Terlalu banyak kalau aku nak senaraikan apa yang aku protes. Hari ini, aku masih lagi seorang Melayu, rakyat Malaysia yang masih tertekan (ditekan), meniti arus kehidupan dengan segala kesusah-payahan untuk terus bernafas di bumi Malaysia biarpun nafas aku kian lemah dan sangkut-sangkut. Aku ditekan untuk menjalani kehidupan perit ciptaan Umno di bumi Melayu ini sendiri…

Hari ini, bila aku melayari laman web Malaysia Kini, ada satu artikel yang mengatakan Pak Lah berang dengan tindakan Sheih mempamirkan bendera Malaysia secara terbalik di laman blognya dan di rumahnya… Buat Pak Lah – “Lain kali baca sampai habis. Ada sebab mengapa kami-kami mempamirkan bendera dengan cara sedemikian. Ini keluhan kami… Kami sudah lama tersepit sedang kamu-kamu mewah dengan harta rakyat jadi sajian sampai melimpah ruah…”. Buat Bro Sheih – “You are not alone bro and you’ll never walk alone!”.

Rasa gelihati pula aku bila memikirkan terdapat beberapa bendera yang mana kalau diterbalikkan pun tak jadi apa. Antaranya, bendera Jepun, Pas, Parti Keadilan Rakyat dan beberapa lagi… LOL!

Rujukan di Wikipedia = http://en.wikipedia.org/wiki/Flag_desecration



Walking In My Shoes
December 21, 2006, 9:55 pm
Filed under: Blogroll, Life, Photo, Poems & Poetry

Walk

I would tell you about the things they put me through
The pain I’ve been subjected to
But the Lord himself would be blush
The countless feasts laid at my feet
Forbidden fruits for me to eat
But I think your pulse would start to rush

Now I’m not looking for absolution
Forgiveness for the things I do
But before you come to any conclusions
Try walking in my shoes
Try walking in my shoes

You’ll stumble in my footsteps
Keep the same appointments I kept
If you try walking in my shoes
If you try walking in my shoes

Morality would frown upon
Decency look down upon
The scapegoat fate’s made of me
But I promise now, my judge and jurors
My intentions couldn’t have been purer
My case is easy to see

I’m not looking for a clearer conscience
Peace of mind after what I’ve been through
And before we talk of any repentance
Try walking in my shoes
Try walking in my shoes

You’ll stumble in my footsteps
Keep the same appointments I kept
If you try walking in my shoes
If you try walking in my shoes
Try walking in my shoes

Now I’m not looking for absolution
Forgiveness for the things I do
But before you come to any conclusions
Try walking in my shoes
Try walking in my shoes

You’ll stumble in my footsteps
Keep the same appointments I kept
If you try walking in my shoes
You’ll stumble in my footsteps
Keep the same appointments I kept
If you try walking in my shoes
Try walking in my shoes
If you try walking in my shoes
Try walking in my shoes



私の靴の歩くこと
December 21, 2006, 9:37 pm
Filed under: Blogroll, Life, Miscellaneous

生命は私が理解するまだ私がこれらのの最も完全で静かなトラップにそれ私の専有物のまさに世界住むことができない限りでは大きい何かである。

私しかクアラルンプールからの東京に生命変更作業の私の現在位置から遠くに行き、ここからそこににちょうど移行できなければ。

新しい初めを開始するため。



My Real Birthday Crasher
October 9, 2006, 7:57 pm
Filed under: Blogroll, Miscellaneous

Yesterday was my birthday and today I’m still in the mood of celebrating it. Even it was spoiled by my boss phone call. The mood is still here. Burried deep inside my heart. 🙂 Everything went smooth. Today was still my off day, untill this evening.. when everything went berzerk! It was even more bad and much more worse than yesterday. Today will be my good lesson and I will remember it until the day I close my eyes… Alhamdulillah, God still let me watch / walk / feel / touch / breath the air in this unique world…

I had a massive car accident today, this evening… And I almost killed my self in the crash. I was driving at 135-145km/h (as usual and not fast enough.. at least for me) in a two lanes flyover with bends. The flyover was quite high butd I never know or care about its height…

I was driving as usual that evening. Heading to RHB Bank to pay my home rent when I took the corner (heading to left) as usual (touge style) only to find out someone, somebody did purposely spilled an oil on the road especially on the corner part. Without any warning, my car started to spun out in a fast manner moving to the left towards the guardrails that prevent ‘Sopit’ from jump off the flyover and I know, with this kind of speed, I could easily crash the guardrail and fall off the flyover before landing on the ground.. with explosions perhaps before I’ll burn to death and a torn body to pieces…

By this time, I’ve realize how my four tyres has loose its grips on the road. Thank god, I didn’t panic and still can push my brain to think a better solutions before I fall off. What I do was, twice of clucth kicking with drop shifting and kick the accelerator hard to make my RPM gone crazy and counter-steer of course with some little e-brakes help technique.. Finally I’d manage to change the direction of my spinning car. Moving from left to right direction now.. But I still can’t stop the car from spinning as I guess the oil on the road was too much and still fresh and wet.

In a split second, I hit the guardrail on my right side with my back bumper crash on it first before the back side of my car joined them.. I finally stopped. But hanging in a middle of a divider with the back side of my car is now facing the coming traffic from the other road and the front side of my car’s facing the going traffic.. I breaks not only the guardrail, but my back bumper, under carriage and some part of my car body.

Thank god i’m still here writting and posting this up, after I settled everything.. And I almost involve in a fight with a 5-6 tow trucks attendant since I blame them all that they are the one who did purposely spilled the oil and pray for someone to crash on it so that they could get extra ‘income’ for the day.. Why and how I come to think that they do these ‘dirty job’ purposely..? Because there was two tow trucks and more than three cars complete with walkie talkie up on the flyover withing a second after I carsh.. Luckily, they never fight me back.. And I ask them to handle the traffic flow while I need sometime to move my car from being stuck in the middle of a divider and collecting my bumper to put it on my back seat.. Syukur alhamdulillah… I’ve survive and only suffered a few cuts on my finger and legs…

WARNING : The flyover location was in Klang, Selangor with so many of similar accidents happen. There are more than three car has fall from it according to the police. The flyover was located on top of a roundabout called ‘Bulatan Simpang Lima’…