Flux Lounge


Blog Ini Berhenti Di Sini…
April 12, 2014, 8:47 am
Filed under: Uncategorized

Tiada apa-apa lagi di sini.. Segalanya di dalam blog ini berakhir pada 16hb Mac atau mungkin 15hb October 2009..

Untuk terus mendekati penulis blog ini, sila ke blog baru di: http://blog.farulazri.com/

Terima kasih kerana bersama.

Wassalam



Air Mata Hati

Air mata ini
Yang gugur bertahun-tahun selepas
Hati jadi dingin dan bicara jadi beku
Seperti tidak membawa maksud apa-apa lagi..

Kata cinta terus jadi rahsia antara kita
Terselindung dalam maksud yang paling layap
Rahsia yang disimpan dibawah agama
Rahsia seperti hal-halnya Tuhan
Baru kini aku ketahui, kau kerap mengirimnya di dalam
Setiap doa-doa yang
Tak pernah walau sekalipun dilalaikan..

Sekarang ini, diantara angin dan waktu
Aku basahkan tanah pusara dengan
Air mata dari hati
Yang sepatutnya mencurah
Segala rasa sayang rindu
Bertahun-tahun dahulu..

Hanya tanah merah ini sempat aku sentuh
Dan kamu tetap menjauh..

Bebahagialah..
Kini waktunya sudah sampai untuk aku pula menangis
Dan mengirim bait-bait cinta (dan nama)
Dari dalam doa sambil merelakan mata melepaskan nisan
Entah sampai bila..

Aku basah..
Aku rebah..

al-Fatihah buat Allahyarhamah Suraya Binti Kapten Dato’ Yahaya
(Disember 22, 1980 – Mac 16, 2009)



PPSMI – Hishammuddin – Umno
March 9, 2009, 2:40 am
Filed under: Malaysian Politics | Tags: , ,

Petang tadi orang tua aku tanya, “Semalam tak pi ke perhimpunan PPSMI..?”
“Malas..” jawab aku.
“Pasai apa malas..?”
“Pasai dah takda mood..! Hishammuddin dengan binatang liar dari Umno ni konon-kononnya membela ketuanan Melayu. Bahasa Melayu. Pembela Raja-Raja Melayu… Tapi yang bangsatnya, sejak bila depa ni buat benda tu semua..? Kalau tak, masakan pendidikan nak diajar dalam inggeris.. Untuk anak kerabat dia semua mungkin depa handal la bahasa inggeris, tapi buat anak-anak Felda..? Anak orang kampung..? Pendalaman..? Aggregate pendidikan dijatuhkan ketahap rendah untuk menunjukkan ramai pelajar cemerlang setiap kali keputusan peperiksaan keluar… Walhal, tahap pencapaian pelajar Malaysia semakin rendah.. Bodoh.. Bodoh..! Hishammuddin cium keris tanda ‘pembela Melayu’ konon… Pergi jahanam la dengan Hishammuddin Tun Hussein..!”

“Anak-anak Melayu boleh berbahasa Inggeris… Tekankan mata pelajaran Inggeris..! Itu yang penting, bukannya mengajar matapelajaran lain dalam bahasa Inggeris..”

Bodoh punya Hishammuddin..!



Pasai Apa SPRM Buat Kerja Laju…?
March 9, 2009, 2:13 am
Filed under: Malaysian Politics, Sebaran Media | Tags: , , , , , ,

Depa la ni dok nampak baik sangat.. Baik sangat-sangat dengan kera-jaan jahaman ni. Pasai apa..? Dok buat kerja laju sungguh. Konon nak basmi rasuah kat seluruh Malaysia termasuk ke akar umbi.. Semua pemimpin Pakatan Rakyat depa nak sebat. Pagi ni pi buat repot, petang dah kawan tu dah kena siasat. Walhal binatang-binatang yang duduk dalam UMNO/BN tu laporan terhadap depa ni dah bertahun dah buat, haram jadah takda siasatan pun.. Nok orommmm… Pasai apa laju sangat pulak depa ni nak kenakan Pakatan Rakyat.? Pasai apa depa ni la ni nampak baik sangat dengan Abdullah Bodohwi..? Ohh.. Baik ada makna rupanya.. Ada geng-geng Micheal Jackson pulak kat belah-belah sini.. Keh keh keh..

Mai kita pakat baca artikel ni! Sumber: Pahang Daily

Pengerusi SPRM Korup!

Anak kepada Ahmad Said Hamdan (Pengerusi Suruhanjaya Rasuah Malaysia) bernama AHMAD SHAUQI BIN AHMAD SAID yang bekerja sebagai seorang Juruterbang MAS telah ditangkap & didenda oleh sebuah mahkamah di Australia kerana kesalahan membawa masuk bahan lucah kanak-kanak bawah umur (child pornography) ke negara Australia.

251

Ahmad Shauqi bin Ahmad Said kelihatan digari di Mahkamah Majistret Adelaide kerana dituduh mengimpot bahan yang dilarang. Pegawai Kastam Australia menahan Shauqi yang berumur 25 di Lapangan Terbang Antarabangsa Adelaide semalam, selepas menemui 3 fail video mengandungi bahan lucah kanak-kanak bawah umur. Video-video itu bertajuk ‘Reped (sic) Virgin‘, ‘10-Year Old‘ dan ‘High School Students’. “Bahan-bahan itu menjijikkan dan sangat tidak boleh diterima – sesiapa yang baik akan menerima kesan buruknya,” kata Majistret Simon Smart.

Mr Smart berkata terdapat satu adegan rogol yang memaparkan seorang kanak-kanak perempuan bawah 18 tahun yang dipaksa untuk mengadakan hubungan seks dengan seorang lelaki yang lebih tua usianya. Sementara itu, Syarikat Penerbangan MAS telah menggantung Ahmad Shauqi nombor kakitangannya 1086993 daripada melakukan penerbangan bagi membolehkan satu siasatan dalaman diambil oleh syarikat penerbangan nasional berkenaan.

Beberapa forum di internet melihat kehinaan yang menimpa Ahmad Said Hamdan ini adalah sebagai satu “balasan” terhadap sikap Pengerusi SPRM yang telah menjadi bahan kritikan rakyat yang dianggap terlalu “banyak melakukan kesalahan pilih kasih dan bias” di dalam tindakannya. Termasuk perbuatan terkutuk kamu menyertai ‘gerombolan’ Najib untuk merampas kuasa di negeri Selangor..

kpsprmIa berkenaan dengan kes anak lelaki kepada Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Ahmad Said Hamdan iaitu Ahmad Shauqi Bin Ahmad Said (Ketua Jabatan Perkhidmatan Korporat MAS) yang telah ditangkap oleh pihak berkuasa kerana cuba “menyeludup secara haram bahan-bahan lucah kanak-kanak” ke Australia. Beliau dipercayai telah ditangkap bersama Kapten Ng Kok Yauw. Susulan kejadian yang memalukan itu, dipercayai ayahnya iaitu Mat Said SPRM telah memaklumkan kepada Pejabat Perdana Menteri di Putrajaya.

Hasil laporan tersebut Pejabat Perdana Menteri telah mengarahkan beliau dilepaskan & kes tersebut dihapuskan begitu sahaja termasuk bukti-bukti yang berkaitan. Ini bermakna kerajaan Malaysia mempunyai “jasa yang amat besar untuk membebaskan anak Mat Said SPRM daripada pertuduhan itu” & seterusnya berjaya “menyelamatkan maruah Pesuruhjaya SPRM” itu dari mendapat malu & aib akibat peristiwa ini.

Dengan pendedahan yang amat menakjubkan ini, maka kini terbuktilah kepada kita bahawa kenapa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) nampak begitu beriya-iya benar untuk mendakwa pemimpin Pakatan Rakyat dengan begitu cepat & pantas. Padahal baru seminggu laporan dibuat oleh pihak yang berkenaan. Sedangkan semua laporan “rasuah serta penyelewengan” yang dilakukan oleh pemimpin UMNO/Barisan Nasional yang sudah lebih lama dilaporkan langsung tidak disiasat apatah lagi pendakwaan dilakukan.

Ini semua mengundang kemarahan ramai pihak terutamanya rakyat Malaysia yang cintakan keadilan. Terdapat satu sikap “double standard” yang nyata kepada badan itu. Mereka lebih berselera & begitu rakus menjalankan siasatan terhadap pemimpin Pakatan Rakyat demi memuaskan hati pihak-pihak tertentu. Rupanya “ada rahsia di sebaliknya”, kerana Pejabat Perdana Menteri telah menyelamatkan maruahnya itu. Maka kini barulah kita faham kenapa tindakan SPRM sekarang ini dilihat begitu “tidak bertanggungjawab” sama sekali.

————————————————————————————–

Hahahahahahahahahahahahahahahahaha…!



Love And The Story Of Christian The Lion…
George Adamson and Christian in 1973
George Adamson and Christian in 1973

Okay. This note might sound a bit silly and gay! but who care.. (it’s going to be short anyway).. I just want to talk about ‘love’.. Those mysterious thing we call love! According to most of people, love is something subjective and we can never describe and translate on how love work. How we can feel it and how we can be touched by it…

Love can be in many forms. Love towards your other half, family, God, pets, friends and even your self and the list go on and on.. Love towards a friends is more likely to be called ‘friendship’… A good friendship that last has love, care, tenderness and everything in it.. The same it does goes towards your family and other things that related..

Love is a mysterious bond that connect and tangled one or two or three or even five and more hearts become one. It is something that we cannot see but we feel it existence and we can feel it touches us in many different ways..

Now, what’s up with this love note anyway? I just wanted to link you guys to a video I saw in Youtube that came in many titles. Among the tops are – Christian The Lion, The Lion At World’s End and The Lion Who Thought He Was People … And we all stop for a while and think about love! Some of you guys may have seen this and some are not. So why don’t we just all share this very touching videos (now I really sound gay) and think…

Think.. When was the last time we’d tell the person we love or our father and mother, our friends or maybe our pets that we love them..? And to all of the person who read this note – I love you all! thanks for being my friends and family to me… You guys are one of the most wonderful things ever happened to me in my life..!!! I love you all..!!

Now, Enjoy Christian The Lion…

I wonder how did an animal.. Yes an animal can really appreciate love and friendships while us humans fake it and destroyed it…? Sometimes, we really need to go back to where we started before. Learn on how to walked again, sing again, jump again and love again… Christian the Lion truly shows pretty clearly that we humans are far from the only ones with the capacity to love – and remember – our friends.

The story of Christian The Lion has now leave huge impact on me, inspired me and has made me stop for a while and think… Think what I’ve missed throughout my life…

Need to know more of the story about Christian The Lion? Click more…

Continue reading



Nyalakan Lampu Kereta Di Siang Hari – Jumaat, 6 Februari 2009
February 6, 2009, 4:38 am
Filed under: Arts, Life, Malaysian Politics, Sebaran Media | Tags: , , ,

Semua penyokong Pakatan Rakyat diminta memasang dan menyalakan lampu kereta bermula jam 12.00 tengah hari pada Jumaat 6hb Februari 2009. Warga Perak terutama dari Ipoh dan Kuala Kangsar yang memberi cadangan ini. Justeru semua perlu menyokong.

Kempen ini dilakukan di seluruh negara. Nyalakanlah lampu kereta di mana sahaja berada.

Jika terelihat ada lampu yang terpasang di jalan sebelahan sila bunyikan hon tanda setiakawan.

Sila sampaikan berita ini melalui pesanan ringkas ke semua kawan-kawan. Hantarkan berita ini sebaik sahaja berita ini telah dibaca.



Anwar: Give Mandate Back To The People!
February 6, 2009, 12:03 am
Filed under: Malaysian Politics, Video | Tags: , , ,



Follow

Get every new post delivered to your Inbox.